Stefan van der Weide

Afrondingsspel voor HC De Republiek

Ook ten tijde van de Republiek speelde men graag een spel…

Een tijdje geleden kwam ik op de website Geschiedenis Didactiek van de Universiteit Utrecht (geraadpleegd 24-10-2019) een mooi afrondingsspel tegen bij het onderwerp Nederland en Indonesië voor de theoretische leerweg (alle lof daarvoor naar Krista Bakker).

Het door Krista bedachte concept laat zich goed lenen voor allerlei aanpassingen. Ik heb het voor mijn H/V bovenbouwklassen aangepast naar de historische context De Republiek. Door de eenvoudige opzet kun je in een half uur een leuke afronding bij elk onderwerp maken (het printen en uitknippen kost meer tijd). Bij deze daag ik gebruikers van dit spel uit hun eigen versie te maken en te delen!

Enkele praktische tips

Zorg dat je wat timers hebt (kan op de mobiel) of plan een tripje naar bijvoorbeeld de Action en koop daar wat timers. Als je daar dan toch bent, koop ook gelijk dobbelstenen (10 voor €0,50). Zorg tenslotte dat je tekenpapier en potloden hebt en je kunt van start gaan. Zelf heb ik ervoor gekozen de kaartjes te plastificeren, dan kun je ze vaker dan 1x gebruiken.

Het spel bij HC De Republiek

Download hieronder de versie bij HC De Republiek. Het spel duurt ongeveer 30 minuten. Hoeveel kennis je wilt testen ligt vooral aan hoeveel kaartjes je wilt maken.

Comment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *