Slidepoint

Wat doe je wanneer je weet dat je ELO niet lang meer je ELO is? Je gaat kijken of je alternatieven kunt vinden voor diensten uit je ELO waarbij je die ELO niet nodig bent. Het ging dan bij mij vooral om de vragen die ik bij mijn video's heb staan. In mijn zoektocht ben ik Slidepoint tegen gekomen.

Wat is het?

Slidepoint is een online (web 2.0) tool, waarvoor gratis is in te schrijven. Hiervoor krijg je 25 MB opslag. En dit is wat het ongeveer doet:

Op zich prima, maar het haalt het in mijn ogen niet bij bijvoorbeeld Prezi. Toch zijn er een tweetal eigenschappen van Slidepoint die het de moeite waard maken. De eerste is dat het in HTML5 is en dus niet gebaseerd op Flash of Silverlight. Daardoor kun je het op elk device afspelen. Het tweede grote voordeel is de quizoptie.

       

Je krijgt dan de optie vragen in te voegen. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld de nieuwe optie in YouTube, kun je hier onbeperkt vragen aanmaken. Het invoegvenster voor vragen is simpel en duidelijk. Doordat Slidepoint gebaseerd is op Powerpoint zal vrijwel iedereen er direct mee uit de voeten kunnen. En ondertussen heb ik ELO onafhankelijke, op HTML5 gebaseerde quizzen die ik naar hartelust overal kan embedden. Er is wel een GIGANTISCH nadeel: je mag maar 10 presentaties maken. Je kunt meer ruimte verdienen door putnen te verzamelen. Deze krijg je door views op je presentaties. Dat moet mogelijk zijn als je leerlingen de presentaties gaan bekijken, maar toch. Hieronder nog een voorbeeld van hoe ik het in de ELO embed heb.

Het filmpje en dan de vragen:

Link naar de vragen:
Slidepoint
 

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *