YouTube video’s downloaden op je Mac met FFYD

YouTube video’s downloaden op je Mac.

Het kan soms er handig zijn om video’s te downloaden naar je computer. Als je bijvoorbeeld een Keynote maakt en je wilt een video erin zonder dat je presentatie onderbroken wordt, dan zal je deze video al op je harde schijf moeten hebben staan.

Er zijn veel tools beschikbaar om video’s van YouTube mee te downloaden. Kijk maar eens op www.download.com en geef dan als zoekterm ‘youtube downloader’. Meesten zijn nog gratis ook. Ik pik er één uit waar ik zelf tevreden over ben: Fastest Free YouTube Downloader (FFYD). Het programma is gratis te downloaden op: http://www.fastestvideodownloader.com

Waarom deze? Nou, het hoeft niet perse deze te zijn, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Hoe vaak kan ik iets downloaden? Bij FFYD is dat 1x per 10 minuten.
  • In welk format moet het komen? Bedenk je goed dat je de video wel in het gewenste format converteert, anders kun je het misschien helemaal niet afspelen.
  • Is het noodzakelijk om te converteren? Nee, als het niet nodig is, doe het dan niet. Op die manier heb je het minste kwaliteitsverlies.
  • Hoe zit het met het geluid? YouTube maakt het geluid van filmpjes automatisch zachter. FFYD krikt het volume automatisch wat op (+35%)

Na installatie kun je aan de slag.

In de video hieronder kun je zien hoe het verder gaat:

1 Comments

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *