Makkelijk gesprekken plannen met je leerlingen via YouCanBook.me

Met veel plezier vervul ik het mentoraat op mijn school, Stad & Esch. Een belangrijk onderdeel van het mentoraat wordt gevormd door de persoonlijke gesprekken die ik met leerlingen heb. Dat kan over allerlei verschillende onderwerpen gaan, zoals keuze vervolgopleiding, cijfers of de thuissituatie. Een knelpunt bij het houden en plannen van de mentorgesprekken is tijd. Om het plannen te versoepelen en meer uit de tijd te halen, heb ik een gratis account aangemaakt bij YouCanBook.me.

Daarin kan ik per dag aangeven op welke tijdstippen ik beschikbaar ben, dus bijvoorbeeld tussenuren. Bovendien kun je vragen toevoegen die een leerling vooraf moet invullen. Zo kan een leerling dus al van tevoren aangeven waar hij het over het wil hebben en bijkomend voordeel is dat ik mij beter kan voorbereiden. Je agenda is te bereiken via een link of zelfs te embedded in bijvoorbeeld een ELO. De tijdsduur die geboekt kan worden kun je zelf instellen, voor een mentorgesprek is dat minimaal tien en maximaal dertig minuten.

Schermafbeelding 2015-08-18 om 16.06.47

Wat het geheel extra makkelijk maakt is dat je YouCanBook.me kunt koppelen aan je iCloud of Google-agenda, zodat je direct de afspraken (je kunt zelfs meldingen instellen) in je agenda hebt staan (ook op je smartphone). Ik ben benieuwd wat mijn leerlingen van deze manier van werken gaan vinden, aanstaande vrijdag is het eerste mentoruur en daarna mogen de leerlingen mij gaan ‘boeken’.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *