Opslag in de cloud, een vergelijk

The cloud, alom aanwezig in het moderne internet. Heel makkelijk natuurlijk, alles laten synchroniseren, altijd en overal bij je bestanden kunnen, snel delen met anderen, etc.

Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan biedt dit blog misschien uitkomst. Want waar werk je voornamelijk mee? Welke dienst vertrouw je je kostbare informatie toe? Kortom: welke biedt het meeste en is het meest prettig in gebruik.

Tijd om te vergelijken. De deelnemers aan ‘opslag in de cloud’ zijn: Dropbox, iCloud, Google Drive en Copy.
Er zijn er meer, maar laat ik het eerst maar eens bij deze vier houden. Ik beoordeel de diensten op de volgende punten: toegang, opslag, gebruiksgemak, apps. Persoonlijk vind ik het ook belangrijk wat je zonder te betalen krijgt.

Dropbox iCloud Google Drive Copy
Toegang Account aanmaken en je kunt beginnen. Aanmelden met Apple ID Aanmelden met Google Account Account aanmaken en je kunt beginnen.
Opslag Standaard 2GB gratis. Dit is redelijk snel uit te breiden door bijv. Facebook en Twitter te koppelen en je krijgt gratis opslag voor het ‘verwijzen’ van anderen, bijvoorbeeld leerlingen. Het loopt dus snel op. Je kunt ook kiezen voor een betaald pakket. Standaard 5GB. Daarna betalen voor me. Is vervangen van de vroegere Mobile.me dienst. De online opslag van Google. Inloggen met je account en je krijgt 15GB opslag. Meer nodig? Dan moet je betalen. Standaard 15GB (de gedeelde winnaar in deze categorie). Als je een aanmelding doet via de link van een andere gebruiker, dan krijg je gelijk 5GB cadeau. Uiteraard ook betaalde paketten beschikbaar.
Gebruiksgemak Wie met de Finder of Windows Verkenner overweg kan, zal Dropbox een makkie vinden. Delen gaat snel en simpel. Voegt snelle acties toe onder de rechtermuisknop Bij Appleproducten fantastisch. Apple verplicht de meeste app makers om iCloud te ondersteunen. Buitenom Apple waardeloos. Wel is de ‘zoek je …’ functie leuk. Werkt op dezelfde manier als Dropbox. Simpel en snel. Makkelijk delen. Werkt op dezelfde manier als Dropbox. Drag and drop.Zie voor meer info blog van See Genius
Apps Mac OS X, Windows, Linux, Android, iOS, via browser Mac OS X, iOS, via browser Mac OS X, Windows, Linux, Android, iOS, via browser Mac OS X, Windows, Linux, Android, iOS, via browser

 

Als je ze allemaal neemt kun je dus een hele berg informatie in de cloud kwijt!
Houd echter een goed oog op je privacy en plaats geen documenten met wachtwoorden in de cloud. Zie de reactie van Karin Winters (waarvoor dank).

1 Comments

  • Karin Winters (#)
    mei 20th, 2013

    Misschien een open deur, maar…..ik waarschuw mensen er wel altijd voor dat ze rekening houden met wat zij IN die gratis cloud zetten en waar het staat. (Patriot Act)
    Juist omdat sommige mensen wat slordig zijn met wachtwoorden zou het een drama voor een school zijn als gegevens van leerlingen op straat kwamen te liggen. Dus (ik weet dat jij wel zo slim bent) om te parkeren en te delen fantastisch maar om privacy gevoelige gegevens op te slaan, denk goed na!

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *