YouTube video’s downloaden op je Mac

YouTube video’s downloaden op je Mac

Een tijd geleden heb ik geblogd over fastest free youtube downloader, waarmee je gratis video’s van YouTube kunt downloaden. Je hebt het nog niet geschreven of jawel… 3 weken later was het gedaan met het ‘gratis’, vreemd genoeg staat dat ‘free’ nog wel steeds in de naam van het programma.
En de behoefte om YouTube video’s te downloaden op je Mac voor bijvoorbeeld in je Keynote is er nog steeds.
Daarom bij deze 2 alternatieven die je (nog wel) gratis een video laten downloaden.

1. 4K Video Downloader
Het idee is simpel: zoek een video op YouTube, kopieer de URL en kies in het programma voor ‘paste url’.
4K video 1
Het programma geeft je dan een aantal opties waar je uit kunt kiezen, zoals format en welke kwaliteit je wilt downloaden. Keuze maken en downloaden maar.
4K video 2

2. Realplayer downloader.
Deze zit bij de mediaspeler Realplayer in. Wanneer downloader een video die je kunt downloaden detecteert zal Realplayer Downloader automatisch starten. Hoef je alleen nog maar op download te klikken. Je kunt hier niet vooraf kiezen welke kwaliteit je wilt downloaden. Je moet het doen met de keuze die het programma maakt. Vaak zijn dat dan weer .flv waar bijvoorbeeld iWorks weer niet meer overweg kan.
Realplayer Downloader

About the Author

Stefan van der WeideTeacher in history and social studies at Stad&Esch | Apple | education | innovation | thecrowdNL | flipping the class | gamification | edreform | edublogger | intrapreneurView all posts by Stefan van der Weide →

  1. Martin BrinckmanMartin Brinckman05-03-2016

    De 4K Videodownloader. Zeer goede tip ! Dank daarvoor..
    groet

Leave a Reply